Pleťové masky

21. ledna 2011 v 15:18 | Veverq_a |  Pleť
Osviežte sa citrónom
Ovocné kyseliny z citróna vyhládzajú pleť a zbavujú ju nečistôt. Ak trpíte vyrážkami, stačí ich sem-tam potrieť citrónovou šťavou. Okrem takéhoto jednoduchého použitia existuje mnoho účinných kombinácií citrónových masiek. Najjednoduchšími sú vyšľahaný bielok, biely jogurt či kyslá smotana, "dochutené" kvapkami citrónu. Ďalšou alternatívou je maska z banánu a z medu s citrónovou šťavou. Citrónové masky nechajte pôsobiť 20 až 30 minút, zmyte studenou vodou. Potom sa len stačí pozrieť do zrkadla. Čaká vás zaručene príjemné prekvapenie.

maska


Trocha exotiky nezaškodí
Ak vám chutí exotické ovocie, bude lahodiť aj vašej pleti. Zrelá a unavená pokožka získa iskru vďaka ovocným enzýmov z papáje, ktoré podporujú prirodzené funkcie pokožky a vylučovanie voľných radikálov. Roztlačte jednu zrelú papáju a pridajte 3 cl smotany. Zmes naneste na vyčistenú pokožku a nechajte pôsobiť 30 minút. Zmyte vlažnou vodou. Táto maska obnovuje a zjemňuje zároveň.

Banán na citlivú a suchú pokožku
Banány nielenže dodávajú energiu, ale zlepšujú aj mikrocirkuláciu v pokožke. Zmixujte 1 menší banán s 2 až 3 polievkovými lyžičkami olivového oleja. Naneste na tvár, krk aj dekoltáž. Nechajte pôsobiť približne 30 minút, potom zmyte. Vaša pokožka bude nádherne oddýchnutá.

Originálny domáci píling
"Pílingový efekt" dosiahnete jednoduchou a účinnou kombináciou tureckej kávy a žĺtka. Zrnkami kávy jemne premasírujte pleť, nechajte 15 minút pôsobiť, opláchnite a naneste hydratačný krém. Vaša pleť bude vďaka textúre kávy prekrvená, vďaka žĺtku vyživená a hebká.

Tvarohovo-medová maska pre suchú pokožku
Zmiešajte 2 polievkové lyžice tvarohu, 1 polievkovú lyžicu medu a niekoľko kvapiek olivového oleja. Naneste na tvár a krk a nechajte pôsobiť 20 minút. Maska pôsobí osviežujúco a vyhladzuje vrásky.

Ružovo-medová voda
Na jej prípravu potrebujete 20 g medu, 100 g vody z ružových lupeňov, 50 percentný alkohol a 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy. Zmes zmiešajte a nalejte do fľaše. Uzavrite a nechajte odstáť na chladnom mieste. Neskôr kvapnite niekoľko kvapiek vody na vlhkú handričku, či tampón a pretrite si ňou tvár.  Voda sťahuje pokožku a hodí sa na každú pleť, zvlášť vhodne pôsobí na unavenú a ochabnutú tvár.

Konečne je jar a tak sa nám v záhradách čoskoro zazelená rôzna zelenina. Ak záhradku nemáte, skočte na trhy, určite tam nájdete zopár ingrediencií, ktoré využijete pri jarných regenerujúcich procedúrach.

maska


Maska z hlávkového šalátu
Šalát je veľmi bohatý na vitamín C, bielkoviny, minerálne soli. Niekoľko listov rozomelieme na kašu. 2 polievkové lyžice z neho zmiešame s 2 lyžicami smotany a masku si nanesieme na tvár a krk. Po 20 minútach si umyjeme tvár vlažnou vodou. Smotanu môžeme nahradiť i kyslým mliekom. V prípade, že máme suchú kožu, pridáme pol lyžičky olivového oleja.

Maska z petržlenu
2 lyžičky medu, citrónovú šťavu a kašu z listov petržlenu dáme do pohára a dobre vymiešame. Necháme pôsobiť 15 minút a zmyjeme vlažnou vodou. Používame ju na vyčistenie tváre od pieh ako i pigmentových škvŕn.

Maska zo surových zemiakov
Zemiaky narezané na tenké rezančeky alebo jemne nastrúhané slúžia ako vitamínová maska. Necháme ju pôsobiť 15 minút a potom zmyjeme.

Výživná maska
Ak vaša pleť na tvári pôsobí unavene, môžeme si urobiť výživnú masku. Stačí jeden žĺtok, lyžica oleja a niekoľko kvapiek vitamínu AD. Pridať môžete trochu šťavy z kiwi. V prvom týždni kúry naneste masku trikrát, v druhom dvakrát. Potom už stačí raz za týždeň.

Rajčiaková kozmetika
Vitamíny A, B a C, ktoré sa nachádzajú v rajčiakoch robia pokožku tváre mäkkou , sviežou a elastickou. Organické kyseliny majú čistiace účinky a pomáhajú k jej rýchlej regenerácii. V kozmetike sa používajú i ako prostriedok proti slnečnému spáleniu. Rajčiakovou šťavou môžeme nahradiť i toaletné mlieko pri odmaľovaní sa.

Maska na mastnú pokožku
Používame na kolieska nakrájané rajčiaky alebo kašu z rozpučených rajčiakov. Po 20 minútach ju umyjeme a nanesieme vhodný krém.

Maska na suchú pokožku
Jeden rozpučený rajčiak zmiešame s trochou ryžovej múčky a pridáme niekoľko kvapiek oleja .
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama